Nieuws | Persbericht

18e INTERNATIONAAL ALPENBLOEMENFESTIVAL:
24 MEI - 9 JUNI 2024


Ontdek de weelde van wilde bloemen tijdens het Internationaal Alpenbloemenfestival in Bohinj! Dit betoverende festival biedt botanische rondleidingen, evenementen en culinaire ervaringen gewijd aan de prachtige wilde planten van Bohinj. Verrijk je ontdekkingstocht met ons boek 'Planten langs wandelpaden Bohinj Slovenië'.

Elk jaar in mei en juni, verspreid over 24 dorpen en meer dan 300 km², is Bohinj de ultieme natuurlijke speeltuin voor plantenliefhebbers, fijnproevers en avonturiers. Laat je inspireren door de kleurenpracht en ontdek de betekenis van een unieke bloemenervaring!

17e INTERNATIONAAL ALPENBLOEMENFESTIVAL:
19. MAI - 4. JUNI 2023

Na 2 jaar [want Covid] was het zaterdagavond 28 mei eindelijk zover. Het door ons geschreven boek Planten langs wandelpaden Bohinj Slovenië werd tijdens de opening van het Internationale Alpenbloemen Festival door de directeur van het toeristenbureau Bohinj, dhr. Klemen Langus, gepresenteerd aan het publiek. Klemen verwoordde het als volgt: Normaal bieden wij onze gasten als geschenk onze mooie natuur aan. Dit keer kwamen de gasten, Ben Krudde en Marianne Peppelman, naar ons met een prachtig geschenk over onze mooie natuur.  Hij dankte ons hartelijk en complimenteerde ons met het geleverde. De opening vond plaats in de schouwburg van Bohinjska Bistrica. Na de inleiding en presentatie was er een optreden van een trio met muziek. De avond werd afgesloten met een hapje, drankje en positieve gesprekjes over ons werk.


Persbericht in Contact Bronckhorst Zuid

Dinsdag 25 mei 2021